Ako doplnkový druh zeleniny pestujeme aj reďkovku a cibuľu zväzkovú, nakoľko ich zber sa uskutočňuje ešte v jarných mesiacoch, resp. pred kukuricou cukrovou. Cieľom dosiahnuť čo najskorší termín zberu, aj tu využívame zakrývanie agrotextíliou.
Reďkovka ničí baktérie, uvoľňuje hlieny, mierni kašeľ, zmierňuje pálenie záhy, odstraňuje zápchu a plynatosť. Čistí obličky a močové cesty, čím zabraňuje tvorbe obličkových a močových kameňov. Pomáha pri prevencii rakovinových ochorení. Používa sa pri liečení ochorení žlčníka, žalúdka i priedušiek. Znižuje hladinu cholesterolu a tukov v krvi. Obsahuje vitamín C a vitamíny skupiny B.
Cibuľa je bohatá na železo a kyselinu listovú, čím podporuje krvotvorbu. V tráviacich orgánoch pomáha lepšie využiť krvotvorné látky z potravy. Je účinným prostriedkom na zníženie krvného tlaku. Ďalej cibuľa prečisťuje tráviaci trakt, krv i celý dýchací systém. Rozpúšťa hlien a uľahčuje jeho vykašliavanie. Obsahuje tiež prírodné antibiotikum proti grampozitívnym baktériám.