Pre dosiahnutie čo najskoršieho zberu sme zasiali prvú dávku kukurice cukrovej. Nakoľko klimatické podmienky ešte nie sú optimálne, zakrývame zasiatu plochu netkanou agrotextíliou pre vytvorenie vhodnejších podmienok .
Vždy čerstvú a lahodnú kukuricu cukrovú v priebehu celej sezóny (júl – október) sa snažíme zabezpečiť výsevom v dávkach s časovým odstupom v závislosti od použitých odrôd. Je to veľmi náročné, nakoľko výška teplôt v značnej miere ovplyvňuje rýchlosť dozrievania kukurice cukrovej a pri plánovaní sejby nie je možné predvídať priebeh počasia na dĺžku celej vegetácie. Tieto nedostatky sa snažíme kompenzovať skúsenosťami.
Kukurica lahôdková má relatívne vysokú výživnú hodnotu, nakoľko obsahuje množstvo uhľohydrátov, z toho viacero druhov cukrov, hlavne sacharózu a v porovnaní s ostatnými druhmi zeleniny aj veľa bielkovín. Ďalej dodáva organizmu veľa vitamínov (B1, B2, B6, kyselina pantoténová) a minerálne látky ako draslík, horčík a zinok.
100g kukurice cukrovej obsahuje: 361KJ, 3g bielkovín, 1,2g tukov, 4g vlákniny a 15,8g uhľohydrátov.